Hüseyin Maraz, Aklî Aydınlanmanın Özgürlükçü Aktivisti Vâsıl b. Ata. İstanbul: Kitaparası Yayınları, 2021, 302 s. - Kandemir, Ahmet Mekin (Mevzu – Sosyal Bilimler Dergisi, 2022)
Bu çalışmada Hüseyin Maraz tarafından kaleme alınan Aklî Aydınlanmanın Özgürlükçü Aktivisti Vâsıl b. Ata adlı esere dair akademik bir inceleme yapılmıştır.