İş Performansında Presenteizmin Etkisi: İş Yerinde Mutluluğun Aracılık Rolü - Çelik, Mehmet; Durmuş, Ayhan (Mevzu – Sosyal Bilimler Dergisi, 2024)
Bu çalışmada sağlık çalışanlarının yaşamış olduğu presenteizmin iş per-formansına etkisinin incelenmesi, bu etkide iş yerinde mutluluğun aracı ro-lünün belirlenmesi amaçlanmıştır. Çalışmanın evrenini Yozgat İl Sağlık Mü-dürlüğüne bağlı Devlet Hastanelerinde çalışan sağlık çalışanları oluşturmak-ta olup, örneklemini ise 891 sağlık çalışanı oluşturmaktadır Verilerin anali-zinde tanımlayıcı istatistikler yöntemler, güvenilirlik analizi, doğrulayıcı faktör analizi, korelasyon analizi, çalışma için kurulan modeli test etmek amacıyla Process Macro model 4 regresyon analizi kullanılmıştır. Çalışmada presenteizmin iş performansı üzerinde anlamlı bir etki tespit edilemese de (c= 0.026, p>0.05), presenteizmin iş yerinde mutluluk üzerinde negatif etkisi (a= -0.342, p